Ne možeš da pronađeš ono što ti treba? Naša automatska pretraga ti može pomoći.

Image Alt

Kako napisati post na Blogger-u

Spremna da započneš bloging avanturu? Blogger je svakako mesto ukoliko želiš svoju ideju da testiraš ili nisi spremna za investicije u neke kompleksnije platforme.

U prethodnom postu pričale smo o kreiranju Blogger naloga i šta ti je sve potrebno da bi to uspešno uradila. Blogger je besplatna platforma, što znači da svoj blog možeš napraviti bilo kada, bez ikakvih prethodnih finansijskih izdavanja (nasuprot wordpress.org-a koji zahteva da zakupiš domen i hosting pa tek onda uploviš u bloging avanturu).

Pošto smo u prošlom postu savladale osnove Blogger platforme (a ukoliko ti nešto nije bilo jasno, slobodno mi piši u komentar), danas prelazimo na ono zbog čega si i došla na ovu platformu – proces kreiranja i pisanja tvog prvog, i svakog narednog, posta.

Pre nego što kreneš da pišeš – osmisli!

Blog je ništa više do skup postova koje osoba koja piše blog, bloger, piše. I to je upravo ono što ćeš ti od danas raditi. Važno je da znaš da sve što poželiš možeš podeliti sa svojim čitaocima, dokle god smatraš da se to uklapa u tvoju ideju.

Pretpostaviću da si ideju za blog dobila prateći druge blogere koji su manje ili više uspešni u svom pisanju. Verovatno si pronašla nišu koja te zanima, poput mode, lepote, zdrave ishrane, posla i sl.

Upravo niša koja te zanima i niša o kojoj želiš da pišeš postaće osnov razvoja tvog bloga. Naravno, od toga će zavisiti i postovi koje pišeš. Tvoji postovi će predstavljati odraz onoga što učiš, kroz šta prolaziš, šta nosiš, šta se dešava u tvom životu, i slično.

Evo par primera različitih postova na različite teme:

Kao što vidiš, teme su različite i uopšte ne treba da te opterećuje šta se to danas najviše čita, ili šta je trenutnou top 10 tema na Google i slično, jer svaki post ima svog čitaoca, kao što svaki prozvod ima svog kupca.

Bloggers-fotografija-Že nski poslovni kutak

 

Dakle, sada kad znaš da možeš da pišeš o čemu god želiš, vreme je da staviš na papir šta je to što želiš. Tu nastupa pisanje plana postova. Ne zaboravi, kad euforija novog početka prođe, tvoj plan će ti biti glavna osnova u danima kad budeš imala osećaj da nemaš ideja.

Ideje možeš da pronalaziš svuda oko sebe, a ukoliko baš ne možeš u datom trenutku da pronađeš inspiraciju uvek ti može pomoći moj post 100 blog tema za pisanje i 100 blog ideja za pokretanje bloga.

Osim plana postova, dobro je staviti na papir i kompletnu ideju bloga, od toga šta je do ciljeva koje želiš da postigneš, pa potom način postizanja tih ciljeva i slično. Sve ovo će ti biti glavna smernica u vođenju svog bloga, posebno ukoliko imaš velike planove sa njim.

Recimo da si u ovom momentu napravila neki mini plan postova i da si se odlučila za jedan sa kojim ćeš započeti svoj avanturu (najčešće uvodni post, odnosno post predstavljanja). Odmah nakon toga čeka nas imenovanje tog posta. 🙂

Naslov posta je važan koliko i sam tekst

Zašto tvrdim da je naslov posta važan koliko i sam tekst? Pre svega, zbog činjenice da je naslov razlog zbog kog će neko doći da pročita ono što si napisala.

1.) Kada daješ ime svom postu moraš da budeš vrlo direktna i precizna.

Šta znači biti direktan ili precizan? U poslednje vreme na internetu se pojavljuju “clickbait” naslovi, koji služe da privuku pažnju publike, i to najčešće vodeći ih na post koji niko ne bi čitao da drugačije nije napisano ili često ima drugačije informacije od onoga što je naslov obećavao.Veliki je procenat poseta ovog posta, ali još veći procenat kratkog ostajanja jer čitaoci vrlo brzo kapiraju da to nije ono što su očekivali (što nikako ne sme da ti bude cilj).na blog postu.

To nas dovodi do odgovora – direktan i precizan post je onaj post koji publici jasno stavlja do znanja šta ga očekuje u postu. Ne zaboravi, naslov koji priča je naslov koji privlači!

2.) Ljudi vole određene tipove naslova

Na tvoju sreću, danas postoje određene forme naslova koje i te kako privlače pažnju, ne samo zbog toga što precizno definišu temu nego i na svoj način privlače publiku, poput 8 saveta kako da znaš da li je prošao rok trajanja tvojoj maskari ili Kako napisati CV koji će ti doneti sledeći posao.

Šta čini ove naslove tako privlačnim?

Pre svega, činjenica da oni daju konkretan odgovor na problem čitaoca i da istovremeno bude određenu emociju.

Ako pogledaš drugi naslov – Kako napisati CV je vrlo čest naziv i ni po čemu se specijalno ne ističe u moru istih naslova. Međutim ako uzmeš u obzir da mnogi pišu CV svakodnevno, ali i dalje su isfrustrirani zbog nemogućnosti da nađu pravi posao, onda nastavak “koji će ti doneti sledeći posao” ima određeni značaj za samog čitaoca.

Za osobe koje pišu na engleskom jeziku (a može se koristiti i za srpske naslove uz prevođenje), CoSchedule je alat koji omogućava analizu naslova posta i daje korisne savete šta treba dodati a šta oduzeti iz istog.

CoSchedule-Zenski poslovni kutak

Nakon što doneseš odluku o naslovu posta, potrebno je da ga uneseš u Title bar deo, ali više o tome niže u tekstu.

Akcija – vreme je za pisanje posta

Post može napisati svako. To smo još davno ustanovili. Međutim, koliko će taj post biti popularan zavisi od mnogih faktora. Pre svega, od njegove strukture.

Strukturu posta možeš posmatratii kao sadržaj jedne knjige:
Naslov
Uvod
Glava I – koja može sadržati dodatne delove
Glava II – koja može sadržati dodatne delove
Glava III – koja može sadržati dodatne delove

Glava X – …
Zaključak

Upravo takva struktura je struktura koja odlikuje i savršen blog post. Glave u knjizi su ništa drugo do podnaslovi u postu i, ako se sećaš, ranije smo pominjale da postoje različiti nivoi podnaslova: heading 1 (koji se koristi isključivo za glavni naslov), heading 2 (za prvi podnaslov), heading 3 (za podnaslov podnaslova) i tako do headinga 6.

Sve ostalo predstavlja čist tekst koji može biti formatiran na različite načine. Naravno, osim teksta u postu se mogu naći i fotografije, pa i video snimci.

Spremna za drugi zadatak?

Nakon što si odredila naslov posta, vreme je da taj post podeliš na celine o kojima želiš da pišeš i definišeš podnaslove. Do kog nivoa ćeš ići zavisi od samog posta, i najčešće je to nivo podnaslova i podnaslov podnaslova, dakle H2 i H3.

Podnaslovi treba da budu napisani tako da čitalac zna šta ga konkretno čeka, odnosno oni su vodič kroz post prilikom skeniranja posta (već smo pominjale činjenicu da prosečan čitalac post skenira, odnosno “preleće”). Detaljnije čita samo one delove koji ga interesuju (što određuje najpre putem podnaslova), eventualno post u celini ako nešto detaljno želi da istraži, ili mu se post od početka svideo (odnosno način pisanja).

Sve ovo će imati veliku ulogu ne samo u procesu daljeg pisanja nego i u procesu formatiranja posta u Blogger post dashboard-u.

Kada imaš jasno definisanu strukturu posta, lako je svaki deo razraditi do detalja jer tačno znaš šta u tom delu želiš da napišeš.

Savet: Post možeš pisati direktno u Blogger dashboard-u, ili u nekim programimam poput Worda i GDoca. Lično, preferiram GDoc za strukturiranje i pisanje, a samu platformu najviše za finalno formatiranje posta. Naravno, na tebi je da odlučiš na koji način ćeš pisati post.

Osnovne alatke za pisanje posta na Blogger-u

OSNOVNI MENI

Osnovni meni - Blogger- Zenski poslovni kutak

Title bar je deo za glavni naslov i automatski je formatiran da bude heading 1 (napominjem jer je važno da u postu bude samo jedan naslov).

Publish Button je dugmić koji služi za objavljivanje posta, i predstavlja tvoj završni korak u pisanju. Takav post možeš menjati (update), i važno je da znaš da postoje promene koje su opravdane (dopunjavanje i dodavanje novih informacija) i neopravdane (menjanje suštine objavljenog posta).

Save Button je dugmić koji ti omogućava da svoj rad sačuvaš u bazi, a da ga ne objavljuješ. Takav post možeš menjati a da bilo ko drugi ne vidi ne samo tvoje promene nego da taj post uopšte i postoji.

Preview Button je dugmić koji ti omogućava da vidiš kako tvoj post izgleda kao da je već objavljen.

Close Button je dugmić kojim izlaziš iz dashboard-a za pisanje posta i vraćaš se na početni meni.

MENI ZA FORMATIRANJE

meni za formatiranje - Blogger -Zenski poslovni kutak

Drugi deo menija služi prvenstveno za formatiranje teksta koji napišeš, ali i za dodavanje  elemenata poput slika i video snimaka. Veoma je važno da upoznaš dve opcije koje određuju na koji način ćeš vršiti promene u tekstu:

Compose koji pokazuje standardan format, bez koda koji vrši formatiranje. Odabirom funkcija iz drugog menija direktno vršiš formatiranje i isto je odmah vidljivo.

HTML koji pokazuje sirov text, a formatiranje se isključivo radi koristeći HTML. Ukoliko nemaš programerska iskustva, ili bar osnovno poznavanje HTMLa, preporučujem ti da ne zalaziš u HTML deo.

U najvećem broju slučajeva, Compose je ono što ti treba. Druge funkcije koje sadrže ovaj meni su:

Strelice levo i desno – koriste se kao standardne undo i redo opcije.

Font opcije – daje ti mogućnost da promeniš font, ali ima ograničenu ponudu, pa tako možeš da izabereš jedan od sedam ponuđenih fontova, ili jednostavno vratiš na standardni. Moj lični savet je da se ipak držiš standardnog fonta što je više moguće i da naglašavanje teksta radiš uz pomoć bolda ili italika.

Slova Blogger- Zenski poslovni kutak

Font Size opcije – omogućava ti da promeniš veličine fonta. Praksa pokazuje da je dovoljno samo naglasiti fontove putem podnaslova, bez menjanja veličina paragrafa. Razlog tome je činjenica da česte promene veličine otežavaju čitanje.

Font Size - Blogger - Zenski poslovni kutak

Heading opcija – headinzi su zapravo podnaslovi, i upravo putem ove opcije podešavaš koji deo teksta želiš da označiš kao podnaslov ili podnaslov podnaslova i tome slično. Heading je standardni H2, odnosno podnaslov, dok je subheading podnaslov podnaslova, odnosno H3.

HeadingzaBlogger-Zenski poslovni kutak

Bold opcija ti omogućava da naglasiš tekst podebljavanjem, odnosno boldovanjem. Često se koristi za isticanje posebnog dela, ili privlačenje pažnje na određenu rečenicu ili pojam. Savetujem ti da oprezno koristiš ovu opciju, jer previše znači i gubitak osećaja šta je važno a šta ne.

BOLDslovaBLogger-Zenski poslovni kutak

Italic opcija ti omogućava da tekst formatiraš tako da bude kos, odnosno italizovan. Zajedno sa boldom čini vid formatiranja teksta koji se najčešće koristi, ali, iskreno govoreći, dovoljan je ili jedan ili drugi vid formatiranja. Previše i jednog i drugog može učiniti post neozbiljnim.

ItalicslovaBlogger-Zenski poslovni kutak

Underline opcija – ukoliko ti miljenici nisu bold i italic slova, onda definitivno možeš da upotrebiš podvlačenje teksta. Mene ovo podvlačenje vraća u školsku klupu kada smo u knjigama uvek podvlačili ono što je važno. Tako i ti možeš podvući važne reči kako bi tvoji čitaoci mogli da ostanu fokusirani kroz čitav post.

POdvucenaslovazaBlogger-Zenski poslovni kutak

Strikethrough opcija ti omogućava da svojim tekstom ukazuješ na neke greške i to tako što će selektovanu reč ili tekst precrtati.

Precrtana slova za Blogger-Zenski poslovni kutak

Text Color ti omogućava da menjaš boje teksta. Međutim, moj savet ti je da se držiš standardne boje i sva naglašavanja radiš isključivo bilo boldom ili italikom. Ne samo što može izgledati neprofesionalno već može biti i jako teško za čitanje, posebno ako se koristi više boja. Ako već želiš, fokusiraj se na jednu boju i oboj reči koje su zaista važne.

Obojana slova za Blogger-Zenski poslovni kutak

Background Color  – koliko blogova sam ispratila do sada, mislim da nijednom nisam videla obojenu pozadinu rečenice, jer može zaista biti teško za čitanje. U svakom slučaju, budi oprezna kao i sa bojanjem slova. (Vidiš koliko je problematično).

Link – Kod nas u postovima si sigurno primetila dosta linkovanih reči koje vode ka određenom postu s ciljem da te upute na dodatne informacije.

Linkovanje reči pomaže čitoacu da sazna odakle si nešto pročitala, napisala, videla ili slično ili da ga uputi na dodatne informacije. Potrebno je da čekiraš reč ili deo teksta koji želiš da linkuješ, pritisneš opciju Link i uneseš link ka toj adresi. Svakako da treba da obratiš pažnju koje ćeš reči da linkuješ, gledaj da to ima smisla i da je povezano.

Image opcija ti omogućav da svoj tekst, odnosno tekstualnu monotoniju razbiješ uz pomoć slika.  Da bi dodala sliku, neophodno je da je prethodno pripremiš, što znači da ta slika mora biti odgovarajućih dimenzija, da ima odgovarajući naziv i da je dobrog kvaliteta.

Ubacivanje slike-Blogger-Zenski poslovni kutak

Video opcija ti omogućava da dodaš video snimak, posebno snimak sa YouTube-a, bez obzira na to da li je reč o snimku sa tvog kanala ili sa nečijeg drugog. Iako video možeš da ubaciš i kroz klasičan upload, preporučujem ti da se držiš YouTube kao glavnog kanala za video snimke.

Ubacivanje Videa-Blogger-Zenski poslovni kutak

Jump-Link – verovatno si primetila da se na nekim blog početnim stranama nalaze opcija Read More ili pročitaj više koja te potom vodi na sam post. Da bi to postigla i na svom blogu (osim ako ova opcija nije uključena kao obavezna u samom dizajnu, a najčešće nije), neophodno je da u određeneom delu teksta dodaš Read More.

Tako će tekst iznad ove opcije biti vidljiv, a tekst ispod biće vidljiv tek nakon otvaranja čitavog posta. Zato je važan uvod posta jer će ti tih par rečenica privući čitatelje da uđe na bilo koji post na tvom blogu.

InsertJumpbreak-Blogger-Zenski poslovni kutak

Text Outline – ova opcija je poznata još iz Word programa. U suštini, tekst je najbolji ako se piše sa desna na levo, ili sa sredine. Ukoliko tvoj tekst posta ima par rečenica, onda će pisanje sredinom biti simpatično. Ako imaš gomilu teksta onda se preporučuje sa desna na leva jer će tako sve biti pregledno i složeno.

Alligment teksta-Blogger-Zenski poslovni kutak

Numbered List služi za nabrajanja, i to brojčana. Daje tekstu bolju preglednost i lakše snalaženje prilikom skeniranja. Osim numbered liste, postoji i bullet list, odnosno nenumeričko nabrajanje. Kada koju koristiš zavisi od konteksta – ako nešto ima određeni redosled, onda je bitno koristiti numeričku, a ako nema, onda možeš i nenumeričko nabrajanje.

Quote, ili citiranje je opcija koja ti omogućava da na pravilan način preneseš tuđe reči, posebno ako je reč o nečijoj izjavi.

QuoteBlogger-Zenski poslovni kutak

Remove Formatting – ako si se predomislila i ne dopada ti se nešto što si obojila, linkovala ili slično, dovoljno je da selektuješ taj tekst i klikneš na opciju Remove formatting i ukloniće se to što si uradila. Odlično je kada kopiraš tekst (recimo, ukoliko si pisala u Word-u ili Google Doc-u) i on povuče stil iz tog dokumenta.

Check Spelling ti omogućava da proveriš gramatiku teksta koji si napisala ukoliko je tvoj post na engleskom jeziku.

POST MENI

Labels – su reči koje slue za filtriranje, odnosno možemo ih posmatrati kao hashtagove za Blogger. Na primer, ako je tvoj blog o hrani, onda će ti dobro biti da postove o dezertima grupišeš, odnosno da omogućiš čitaocima da brzo pronađu i ostale postove iz ove rubrike. Upravo tome služi labels. Važno je da ih dobro postaviš, da se trudiš da napraviš kategorije u koje ćeš lako svrstati postove.

LabelsBlogger-Zenski pslovni kutak

Schedule – želiš da objaviš post u određeno vreme ali tada nisi kod kuće? Nikakav problem! Kada završiš post i sve dovedeš u red, schedule opcija će ti omogućiti da podesiš datum i vreme kada želiš da se tvoj post objavi, a da ti to ne moraš lično da uradiš.

ScheduleBLogger-Zenskiposlovni kutak

Permalink – Ako tvoj post nosi naziv 14 navika uspešnih blogerki koje moraš usvojiti već danas nema potrebe da i tvoj link sadrži ceo ovaj naziv jer se može desiti da određene društvene mreže prilikom objave ne uvaže tako dugačak link. Da bi promenila taj link u nešto kraće i lakše pamtljivo, neophodno je da odabereš opciju Custom Permalink i tu definišeš novi dodatak. U našem primeru bi to moglo da izgleda ovako .com/oprobane-navike-uspesnih-blogerke

Naravno, uvek možeš da koristiš skraćivanje linka putem, recimo, bitly.com ali ti preopručujemo da link skratiš i pre objave posta.

LinkovanjeBlogger-Zenski poslovni kutak

Location – zašto je opcija označivanja lokacije kul? Pa zato što ako pišeš travel blog, tvoji posetioci će moći lako da pronađu lokaciju iz posta upravo na mapi.

LokacijaBLogge-Zenski poslovni kutak

Options opcija je slična generalnim opcijama jer ti daje mogućnost da dozvoliš ili zabraniš komentarisanje, utičeš na način pisanja (HTML), i definišeš na koji način ćeš koristiti novi red (da li putem HTML ili putem enter-a).

OpcijeBlogger-Zenski poslovni kutak

Dodavanje slika u post + osnovne postavke oko slika

Naveli smo da fotografije spadaju u vrh strukture posta i sada ćemo se fokusirati na to kako se sređuju fotografije, jer koju god nišu da odabereš za pisanje, slike će se uvek provlačiti u tvojim postovima. Upravo zato je važno da na samom početku savladaš pravilnu pripremu slika.

Recimo da si završila sa sređivanjem fotografija u Canvi, Picmonkey, Photo Editoru ili drugim alatkama, i da si sada spremna da je dodaš na tvoj blog.  Pre samog upload koraka neophodno je da se pobrineš za:

 1. Veličinu slike
 2. Težinu slike

Zašto je važno smanjiti veličinu fotografije?

Desilo ti se sigurno sa nekim blogovima da sva srećna uđeš u neki post i on se učitava i učitava i tako nekih 3-4 minute. Ti se iznerviraš i najčešće izađeš iz posta ne sačekavši da se sve učita.

Najčešći uzrok sporom učitavanju (posebno ako se radi o jednostavnijim platformama poput Bloggera) su prevelike i preteške slike. Da se to tebi ne bi dešavalo, neophodno je da:

 1. smanjiš veličinu slike ukoliko je ona prevelika, i mi preporučujemo da najduža stranica bude 800px do maximalno 1200px. Sve preko toga je preveliko i nepotrebno za tvoje potrebe,2) smanjiš težinu slike i za to možeš koristiti program Compress.jpg
 2. Kada uđeš na link, otvoriće ti se prozorčić (ispod) u kome treba da pritisneš Upload files i ubaciš fotografiju koju želiš da ubaciš u post i smanjiš joj veličinu.
 3. Kada Compress.jpg završi proces smanjivana veličine, klikneš na Download i misija je završena. 🙂

Nakon toga možemo da ubacimo fotku na Blogger.

Znači, pritisnemo dugmence Picture koje smo gore objasnili, kliknemo na Upload File, pronađemo našu fotku i VOILA – uspeli smo! 🙂

Fotografija se može dodati sa:

 1. Kompjutera
 2. Bloga
 3. Google albuma
 4. Telefona
 5. Web kamere
 6.  Putem linka

UbacivanjeslikeBlogger-1

Kada se tvoja fotografija doda, dobićeš određene opcije koje treba da podesiš.

Podesavanja-fotografije-Blogger-Zenski poslovni kutak

Fotografiju koju si ubacila možeš da pomeraš levo, desno ili da ona bude na sredini. U većini slučajeva, ukoliko je tekst na levoj strani ili je centriran, fotografija treba da bude centrirana. Naravno, ovo je stvar preferencije.

Dalje, fotografija može da bude mala, srednja, velika i ekstra velika. Uvek se stavlja u prirodnoj veličini onako kako si je napravila. Pre svega, zbog toga što selektovanje neke manje veličine ne znači nužno da će tvoja slika biti manja. Zapravo, ona će se učitati u punoj veličini u pozadini (i to će znatno usporiti tvoj blog).

Ad Caption/Remove Caption predstavlja opis fotografije koji možeš da dodaš ili obrišeš ako želiš. To je odlična stvar ukoliko želiš da linkuješ fototografiju ka nekom sajtu, ili želiš da označiš odakle si preuzela fotografiju ako nije tvoja.

Properties je opcija u kojoj unosiš naziv i opis fotografije. To ti pomaže da, ukoliko neko pretražuje na Google slikama nešto vezano upravo za ono o čemu si pisala i postavljala sliku, Google ponudi čitaocu negde i tvoju fotografiju. S duge strane, ukoliko se slika ne prikaže, prikazaće se i taj mini tekstić. Preporučujemo 1 do 2 rečenice maksimalno.

Remove opcija služi za uklanjanje fotografije.

Bonus: Call to Action – pozivanje na aktivnost u završnom delu

Call TO Action (CTA) je nešto što ti želiš da čitateljka uradi kako bi se uključila u komunikaciju koju želiš da pokreneš svojim postom.

U momentu kada je čitalac završio sa postom kojim je rešio problem sa kojim se suočavao, u odličnoj si poziciji da postaviš pitanje vezano za to kako je čitalac doživeo tvoj post, da li ga nešto interesuje ili ima neke nedoumice.

Najčešće korišćene CTA obuhvataju traženje povratnih informacija, poput ostavljanja komentara, pozivanje da se pridruže vašoj mailing listi, pozivanje da vas zaprate na nekoj društvenoj mreži ili Youtube kanalu itd.

Poželjno je da na kraju svakog posta bude CTA jer govore čitaocu da ne želiš jednostranu komunikaciju i da želiš da čuješ i druga iskustva (daješ im važnost).

Upotrebi svoju unutrašnju intuiciju i postavi pitanje za koje smatraš da će odgovarati tvojim čitaocima.

Bonus 2: 3 trika za lakše pisanja posta

1.)Napiši uvod (i neka bude primamljiv)

Koliko je važno i na koji način treba detaljno da se piše uvod, govorile smo u postu “Kako napisati post koji će ljudi čitati i deliti”.

Prvo i osnovno je privući čitaocu pažnju. Ako izgubiš pažnju čitaoca u uvodu, ili čak u prvoj rečenici, budi sigurna da će odustati od čitanja posta iako si spremila gomilu korisnih i zanimljivih informacija.

Možeš na mnogo načina da privučeš pažnju: ispričaš šalu, budeš saosećajna ili predočiš neku statistiku i slično.

2.)Pričaj o ličnom iskustvu i budi ISKRENA!

Tvoji čitaoci žele da znaju više o tebi i ko stoji iza tekstova koje čitaju, da bi lakše razumeli osobu koja daje savete. Ne boj se da sa njima podeliš iskustva i dobra i loša. To ih neće odbiti, već te samo još više ceniti.

Ono što mene posebno iritira u beauty niši je to što danas devojakama sve odgovara i sve im je super, posebno ako to dobiju od sponzora. To nije iskrenost, to je pisanje za sponzore, ne za ljude. Međutim, bez tih ljudi ti ne bi ni bila zanimljiva sponzorima, a ljudi neiskrenost vrlo brzo namirišu…

3.)Pokaži čitaocima i budi korisna.

Pruži čitaocima svoje znanje. Ti želiš da edukuješ svoje čitaoce kroz tekstove, ali nikako da potenciraš to kako ti nešto znaš. Dozvoli im da vide tvoje znanje kroz tvoj rad i tvoje nesebično deljenje iskustva i svega onoga što si naučila.

Blogo Zajednica-Facebook-Ženski poslovni kutak

To je to! Nadam se da si u današnjem postu uživala i da si naučila nešto korisno o Bloggeru. Mi bismo rado čituckale tvoj blog, pa ako te ne mrzi podeli ga sa nama u komentaru i rado ćemo ga podeliti putem Insta Storija. 🙂

Veliki kreativac i ljubitelj života. Svoja osećanja izražava kroz papučicu za šivaću mašinu i kuckanjem po tastaturi. U slobodno vreme ulepšava žene šminkom i unikatnim komadima. Bavi se blogovanjem tri godine i uskoro će svoju ljubav prema kreiranju odeće preneti i na svoj novi blog. Voli da kuva i sprema razne zdrave i ukusne napitke koje nakon pripreme fotografiše pored laptopa ili planera za naš Instagram. 🙂 Vojvođanka odrasla u Apatinu, sazrela u Novom Sadu, a ljubav je odvela u Podgoricu.

Post a Comment